Tarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara

Printeaza

Tarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara din: aluat dulce, unt, zahar pudra, extract de vanilie, scortisoara, ciocolata, migdale, oua si faina.

Ingrediente:Tarta_cu_martipan_si_ciocolata_cu_scortisoara

  • 275 g de aluat dulce si fraged
  • 80 g de unt
  • 100 de grame de zahar pudra
  • o lingurita de extract de vanilie
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 200 g de ciocolata neagra
  • 80 g de migdale (sau de sambure de caisa)
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina

 

Mod de preparare:

Topeşte ciocolata. întinde aluatul până va avea grosimea unei monede. Tapetează o tavă de copt pentru opt tarte sau patru tăvi pentru mini tarte – fiecare cu dimensiunile de aproximativ 11 centimetri diametrul şi 2 centimetri adâncime , apoi intinde şi nivelează aluatul. Lasă la răcit.

Pune untul, zahărul, vanilia şi scorţişoara, o pătrime din ciocolata topită, migdalele, ouăle şi făina într-un mixer pentru a face o pastă, împarte compoziţia în două tăvi şi pune la cuptor pentru 20 de minute la 180°C. Lasă să se răcească complet şi scoate-le din tavă.

Reîncălzeşte ciocolata rămasă şi, odată ce devine uşor de întins, dar nici prea moale, foloseşte-o pentru a acoperi partea de sus a fiecărei tarte. Se serveşte înainte ca ciocolata să fi intrat în aluat.

Tarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara

Tarta_cu_martipan_si_ciocolata_cu_scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.