Ciorba de perisoare cu legume ocupa un loc fruntas in topul celor mai bune ciorbe. Sanatoasa si hranitoare, ciorba de perisoare cu legume este alegerea perfecta pentru tine si pentru cei dragi. Ingrediente: 2 morcovi 1/2 fir praz 1 pastarnac 1/2 telina o ceapa rosie 2 ardei rosii 1 cana bulion de rosii patrunjel […]
Ciorba de perisoare cu smantana
PrinteazaCiorba de perisoare cu smantana din: carne mixta tocata, ceapa, ou, orez, sare, piper, patrunjel, marar, faina, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, galbenusuri, smantana si bors.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
pentru perisoare:
- 400 g carne mixta tocata de doua ori in masina de carne
- 1 ceapa mica
- 1 ou
- 2 linguri de orez spalat bine si lasat la uscat
- sare si piper dupa gust
- patrunjel si marar tocat marunt
- poti pune si o lingura de faina care sa lege mai bine perisoarele
- pentru ciorba:
- 2 morcovi
- o jumatate de telina mica
- o ceapa
- 1 ardei gras
- 2 galbenusuri
- 200 ml smantana
- bors dupa gust
- sare dupa gust
- o mana de patrunjel tocat
Mod de preparare:
Carnea tocată se pune într-un castron mai mare şi se frământă bine cu orezul, ceapa tăiată mărunt, oul, sarea, piperul, verdeaţa şi lingura de faină, dacă este nevoie.
Fă în palme perişoare de mărimea unor nuci şi pregăteşte apoi legumele pentru ciorbă.
Legumele se dau pe râzătoare sau se taie cubuleţe, se călesc în puţin ulei timp de două minute, apoi se pun în aproximativ 2,5 litri de apă, la fiert.
Când zeama dă în clocot adaugă perişoarele pe rând şi lasă-lc 40 de minute să fiarbă bine – încearcă-le pentru a vedea dacă orezul este fiert.
Se adauga borsul dupa gust, se potriveşte de sare, apoi se drege cu oul şi smântână bătute în prealabil şi amestecate cu puţină zeamă fierbinte.
Serviţi ciorba cu pătrunjel tocat şi pâine de casă.
Ciorba de perisoare cu smantana
Pofta buna!
Reteta zilei: Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc
Ciorba de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii, coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou, sare, piper negru, chimen si orez. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 3/4 cesti […]
Reteta zilei: Ciorba de perisoare
O reteta de ciorba de perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, ardei rosii, bulion, zeama de varza, vegeta, patrunjel, leustean, sare, carne tocata, orez, sare si oua. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 2 ardei rosii 1 cana bulion sau 2-3 rosii 250 ml zeama de varza sau bors 1 lingurita vegeta […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de perisoare cu smantana
- ciorba de perisoare dreasa cu ou si smantana
imi place varianta ta cu smantana
si mie, n-am mancat niciodata, dar ma incanta ideea
Ciorba de perisoare e preferata mea 🙂
hai ca-mi place ciorba
Eu asa fac reteta de ciorba de perisoare cu smantana:
pentru perisoare:
400 g carne tocata de porc fara grasime (poate sa fie si pui sau curcan, sau amestec vita-porc)
o mana de orez
o ceapa mica
sare, piper dupa gust
1 ou
putin marar
pentru ciorba:
2 morcovi
un cartof
jumatate de ardei rosu
o telina mica
o mana de mazare (proaspata,congelata sau din conserva)
500 ml lapte
1 ceapa de marime medie
sare, piper dupa gust
marar
2 l apa
2-3 linguri de ulei
100 ml smantana grasa
2 galbenusuri de ou
Mod de preparare:
prima data ciorba, care trebuie sa fiarba ca sa putem adauga perisoarele. Calim ceapa, morcovii telina si ardeiul taiate marunt, pana se inmoaie, in putin ulei.
Se adauga apa, se condimenteaza cu sare si piper. Apoi se poate pune mazarea si cartoful taiat cubulete. Se lasa la foc mic, in timp ce ne ocupam de perisoare.
Pentru perisoare, se face un amestec asemanator celui de la sarmale. In carnea macinata, adaugam un ou, o mana de orez, o ceapa mica data prin razatoare, putin marar tocat (optional) sare si piper dupa gust. Toate se amesteca foarte bine, apoi cu mainile umede se formeaza bilute mici.
Cand ciorba incepe sa fiarba se pot adauga si perisoarele. Se mai lasa la fiert, pana cand orezul din perisoare este fiert, adica vreo 20 de minute la foc mic. daca fierbe tare perisoarele se vor sparge. La final, cu 5 minute inainte de a lua oala de pe foc, se adauga laptele.
Dupa ce luam ciorba de pe foc, facem un amestec de smanatana cu 2 galbenusuri de ou si un polonic din ciorba fierbinte. Turnam compozitia in ciorba si amestecam.
Pentru a acri ciorba fara sa se branzeasca, luam din nou din ciorba (aprximativ o cana) in care adaugam 2 linguri de otet si amestecam. Turnam aceasta compozitie in oala si amestecam din nou!