Crema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale
PrinteazaCrema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale din: smantana, lapte integral, portocale, ciocolata alba, galbenusuri, malai si zahar tos.
Ingrediente:
- 400 ml smantana
- 100 ml lapte integral
- 2 portocale, coaja rasa
- 150 g ciocolata alba
- 4 galbenusuri, plus inca 1 ou intreg
- 2 lingurita malai
- 50 g zahar tos, plus 6 lingurite pentru topping
Mod de preparare:
Incinge cutorul la semnul 2/150°C. Incălzeşte într-ocratiţă smântână, laptele şi coaja de portocală, până se înfierbântă, dar fără să dea în clocot. Pune ciocolata într-un castron, apoi toarnă peste ea amestecul de smântână, printr-o sită. Amestecă uşor până se topeşte.
Bate spumă gălbenuşurile, oul întreg, mălaiul şi zahărul, apoi adaugă-le în amestecul preparat ca mai sus. Pune înapoi în cratiţă şi încălzeşte la foc mic, amestecând, timp de 5 min, până se îngroaşă. Toarnă amestecul în 6 forme termorezistente unse cu unt; asaza-le intr-o tava de copt si toarna apa fierbinte cat sa acopere jumatate din laturile formelor.
Coace 30-40 de minute pana se incheaga. Lasa-le la racit, apoi da-le la frigider cel putin 2 ore. Presara cu zahar si lasa 10 minute pe grill sa se caramelizeze. Serveste imediat.
Crema de zahar ars cu ciocolata alba şi portocale
Pofta buna!
abia astept sa vad ce mi-a iesit
Sa-mi dai si mie un bol din ala
off ce buna tre sa fie 🙂
cu ciocolata alba si portocale iese o crema de zahar ars foarte buna 🙂
Crema de zahar ars cu ciocolata si portocale, ce poate fi mai gustos