Supă verde de primavară
PrinteazaSupă verde de primavară
- 3 legături de ştevie
- 1/2 kg spanac
- 1 salată verde
- 3-4 fire de tarhon
- 1 legătură de pătrunjel
- 100 g unt (sau ulei)
- 1 linguriţă de făină
- 1 gălbenuş
- 3 linguri smântână
- 1 linguriţă condiment
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ştevia, spanacul şi salata şi le tai fideluţă. Intr-o oală pui la fiert 1si 1/2 l apă împreună cu condimentul ca să-ţi iasă o supă.
Verdeţurile le căleşti în unt (sau ulei), adaug făina desfăcută în apă şi după ce s-au înmuiat bine, adaugi supa fiartă separat.
Le laşi să fiarbă circa 30 de minute. Tragi oala de pe foc, laşi să se răcească şi apoi dregi supa cu gălbenuşul amestecat cu smântână.
Când o serveşti, presari tarhonul şj pătrunjelul tocate.
Supă verde de primavară
Poftă bună!