Trufe cu ciocolată şi alune de pădure
PrinteazaTrufe cu ciocolată şi alune de pădure din: smantana, ciocolata neagra, extract de vanilie, alune de padure si bomboane.
- 175 ml de smantana pentru gatit
- 200 g ciocolata neagra, tocata marunt
- 1 lingurita extract de vanilie
- 50 g alune de padure, tocate grosier
- bomboane pentru decor de diferite culori
Mod de preparare:
Pune smântână pentru gătit într-o crăticioară şi adu-o la punctul de fierbere, la-o de pe foc şi presară ciocolata neagră. Amestecă uşor până obţii o cremă omogenă şi fină. Adaugă extractul de vanilie şi alunele de pădure. Acoperă cu un capac şi dă la frigider 30 de minute, până când se îngroaşă crema, fără să devină solidă.
Ia câte o linguriţă din cremă şi formează biluţe cu ajutorul mâinilor. Tăvăleşte fiecare biluţă prin bomboanele decorative şi lasă-le la rece până când le vei servi. Le poţi păstra la frigider 1 săptămână sau în congelator până la 1 lună, fără bomboanele de decor.
Trufe cu ciocolată şi alune de pădure
Pofta buna!
ft rafinate 🙂