Patratele cu portocale

Printeaza

Patratele cu portocaledin: faina, ou, smantana, unt, praf de copt, esenta de vanilie, branza de vaci, zahar, frisca, esenta de portocale, mandarine si gelatina.

Ingrediente:Patratele_cu_portocale

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 200 g smantana
  • 2 linguri unt
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • pentru crema:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 250 ml frisca
  • 1 esenta de portocale
  • 3 portocale sau 6 mandarine
  • 10 g gelatina

 

Mod de preparare:

Se mixează oul, smântână, untul, faina, praful de copt şi esenţa de vanilie, preparând un aluat potrivit, care se toarnă într-o formă dreptunghiulară unsă cu puţin unt şi tapetată cu făină. Se coace 30-35 de minute, după care se lasă să se răcească.

Separat, se mixează brânza scursă bine cu 100 g zahăr, se încorporează frişca bătută şi esenţa şi se întinde crema pesta blatul răcit. Intre timp, se pune gelatina la înmuiat, se topeşte cu zahărul rămas şi se amestecă cu zeama unei portocale. Se lasă să se răcească.

Celelalte portocale se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Se aşază feliile de portocală peste cremă şi se toarnă gelatina cu zeamă de portocală. Se serveşte după ce stă 2-3 ore la rece.

Patratele cu portocale

Patratele_cu_portocale

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. trebuie sa fac si eu, prea arata bine

  2. Adriana Valentina

    Proasta denumire patratele cu portocale .. pur si simplu neinspirata

  3. ce bine arata patratele cu portocale! 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.