Placinta cu carne de porc
PrinteazaPlacinta cu carne de porc din: ulei, ceapa, usturoi, ienibahar, carne macra de porc, zahar brun, pesmet, patrunjel, ou, faina integrala, sare, untura si unt.
pentru umplutura:
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 2 lingurite ienibahar
- 600 g carne macra de porc, taiata cuburi
- 2 linguri zahar brun – optional
- 40 g pesmet
- 2 linguri patrunjel
- 2 ou
pentru aluat:
- 240 g faina integrala
- 1 lingurita sare
- 80 g untura
- 40 g unt
- 1 ou, batut
Mod de preparare:
Intr-un vas încinge uleiul şi prăjeşte ceapa până când se rumeneşte, apoi adaugă usturoiul şi ienibaharuj şi prăjeşte 1 min. la vasul de pe foc şi lasă să se răcească.
Combină cu carnea şi ingredientele rămase şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Intr-un bol cald cerne făina, adugă sarea şi apoi jumătate din cantitatea de grăsime.
Intr-un vas mic, pe foc, încălzeşte grăsimea rămasă, untul şi 70 ml apă până când clocoteşte şi adaugă peste făină, amestecând până când se răceşte ca să poată fi frământat.
Pune deoparte o treime din aluat pentru foaia de deasupra.
Unge o formă rotundă de 15 cm pe dinafară cu ulei şi acoper-o cu film alimentar, îmbracă forma cu foaia de aluat într-un strat unifrm – ca un calapod – şi dă la congelator 10-15 min, până când începe să , se întărească, dar încă este pliabil.
Scoate cu atenţie foaia de pe calapod şi aşaz-o pe o tavă de copt tapetată cu hârtie.
Toarnă umplutura şi presează iar daco aluatul crapă, lipeşte cu bucăţele de aluat ca să nu curgă.
Leagă de jur împrejur o bandă de hârtie de copt şi fixeaz-o cu aţă.
Intinde o foaie din aluatul rămas pentru a acoperi plăcinta şi fixează marginile prin presare.
Unge cu ou bătut, decupează o gaură în mijloc şi dă la congelator 30 min.
Incinge cuptorul la semnul 5/190C şi dă plăcinta la cuptor 25 min.
Apoi micşorează la semnul 4/160 C şi continuă să la cuptor 1 oră.
Lasă să se raceasca pe gratarul metalic.
Placinta cu carne de porc
Pofta buna!
Cum arata placinta asta de porc, mai ca te imbie sa iei o felie