Doradă cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor
PrinteazaDoradă cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor din: dorada, usturoi, rozmarin verde, ulei de masline extravirgin, cartofi, sare marina si piper.
- 1 dorada intreaga, cam 700-900 g, curatata, fara solzi
- 1 capatana de usturoi, zdrobit
- 2 fire de rozmarin verde
- ulei de masline extravirgin, pentru prajire
- 2 cartofi mari, curatati
- 1 varf polen de fenicul (daca vrei)
- sare marina grunjoasa
- piper
Mod de preparare:
Peştele se spală, se usucă rapid într-un prosop, se asezonează abundent cu sare şi piper, apoi se umpli; cavitatea cu usturoiul zdrobit şi firele de rozmarin. Cartofii se taie în felii rotunde, subţiri, precum chipsurile.
Uleiul se încălzeşte înţr-o tigaie suficient de încăpătoare pentru dimensiunea peştelui, apoi se aranjează chipsurile de cartofi unul câte unul, ca un aşternut. Se presară sarea, piperul şi polenul.
Se aşază peştele şi, cu ajutorul unei spatule, se înveleşte cu cartofii din tigaie. Se dă la cuptor pentru Cca 18 minute, sau cât este nevoie, la temperatura de 200° C.
Doradă cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor
Pofta buna!
am vazut prin Metro dorada, o sa fac si eu
Dorada este un peste delicios
trebuie sa aiba un gust tare bun dorada cu rozmarin