Doradă cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor

Printeaza

Doradă cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor din: dorada, usturoi, rozmarin verde, ulei de masline extravirgin, cartofi, sare marina si piper.

Ingrediente:Dorada_cu_rozmarin_si_usturoi_învelita_în_cartofi_la_cuptor

  • 1 dorada intreaga, cam 700-900 g, curatata, fara solzi
  • 1 capatana de usturoi, zdrobit
  • 2 fire de rozmarin verde
  • ulei de masline extravirgin, pentru prajire
  • 2 cartofi mari, curatati
  • 1 varf polen de fenicul (daca vrei)
  • sare marina grunjoasa
  • piper

 

Mod de preparare:

Peştele se spală, se usucă rapid într-un prosop, se asezonează abundent cu sare şi piper, apoi se umpli; cavitatea cu usturoiul zdrobit şi firele de rozmarin. Cartofii se taie în felii rotunde, subţiri, precum chipsurile.

Uleiul se încălzeşte înţr-o tigaie suficient de încăpătoare pentru dimensiunea peştelui, apoi se aranjează chipsurile de cartofi unul câte unul, ca un aşternut. Se presară sarea, piperul şi polenul.

Se aşază peştele şi, cu ajutorul unei spatule, se înveleşte cu cartofii din tigaie. Se dă la cuptor pentru Cca 18 minute, sau cât este nevoie, la temperatura de 200° C.

Doradă cu rozmarin şi usturoi, învelită în cartofi, la cuptor

Dorada_cu_rozmarin_si_usturoi_învelita_în_cartofi_la_cuptor

Pofta buna!

3 comentarii

  1. am vazut prin Metro dorada, o sa fac si eu

  2. Dorada este un peste delicios

  3. trebuie sa aiba un gust tare bun dorada cu rozmarin

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.