Carnaciori cu mustar in aluat din: faina, drojdie, lapte, ulei, mustar, sare, carnaciori. Pentru aluat: 300 g cârnăciori 500 g făină 250 ml apă un plic drojdie uscată 3 linguri ulei sare muştar 6 linguri lapte Mod de preparare: Se amestecă bine ingredientele şi se obţine o cocă potrivit de tare. Aluatul se întinde pe […]
Carnaciori in foietaj
PrinteazaCarnaciori in foietaj din: faina, galbenus, sare, unt, apa, carnaciori picanti, galbenus, lapte si parmezan.
- 300 g faina
- 1 galbenus
- 1/2 lingurita de sare
- 150 g unt
- apa calduta
pentru umplutura:
- 300 g carnaciori picanti
pentru uns:
- 1 galbenus
- 4 linguri lapte
- 2 linguri parmezan ras (optional)
Mod de preparare:
într-un castron, se amestecă făina şi sarea, se adaugă untul tăiat bucăţi, gălbenuşul şi se frământă până se obţine un aluat.
Se adaugă treptat apă călduţă şi se frământă în continuare până se uniformizează aluatul şi devine maleabil.
Se înfăşoară în folie alimentară şi se lasă la frigider 30 de minute.
Se întinde aluatul în foaie subţire, se taie în fâşii cu lăţimea de 1,5 cm şi se înfăşoară în jurul cârnăciorilor, în spirală, plecând de la un capăt al cârnăciorului şi suprapunând puţin straturile pentru a nu lăsa loc liber între ele.
Dacă sunt carnaţii mai lungi, se taie bucăţi.
Cârnăciorii împachetaţi cu aluat se aşază într-o tavă, se ung deasupra cu gălbenuşul bătut cu lapte, se presară cu parmezan ras şi se introduc în cuptorul bine încălzit pentru 20-30 de minute.
Carnaciori in foietaj
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Carnaciori cu mustar in aluat
Briose cu carnaciori
Briose cu carnaciori din: carnaciori, faina, smantana, branza, oua, ulei, sare. Ingrediente: 150 g cârnăciori de bere (sau cârnaţi subţiri) 250 g făină albă 200 ml smântână grasă (peste 30%) 50 g brânză de burduf 2 ouă 1 plic de praf de copt 50 ml ulei de măsline 1 linguriţă de sare unt pentru uns […]
Pofta buna!
Buna ideea cu carnaciori in foietaj