Medalioane gratinate
PrinteazaMedalioane gratinate din: muschiulet de porc, bacon, piper, sare, ulei, patrunjel, ardei grasi, ceapa, lapte, faina, branza telemea, usturoi si coniac.
- 600 g muschiulet de porc
- 100 g prosciutto sau bacon
- 1 varf cutit de piper macinat
- 1 varf cutit de sare
- ulei
- 1 lingurita patrunjel verde tocat
- 2-3 ardei grasi si galbeni
- 1 ceapa mare
- 300 ml lapte
- 3 linguri faina
- 100 g branza telemea grasa
- 1 catel de usturoi
- 2 lingurite coniac
Mod de preparare:
Muschiuletul de porc se spala, se usuca cu prosoape absorbante si se taie felii groase de 5 cm. Se bat ambele laturi usor cu mana. Fiecare medalion se inveleste in jur cu o felie de prisciutto sau bacon taiate foarte subtiri se leaga cu ata. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Se spala ardeii grasi si se curata de seminte. Ceapa se curata si taie julien impreuna cu ardeii. Legumele se asaza pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei. Medalioanele se prajesc pe toate partile in putin ulei cincis, dupa care se asaza peste legumele din vas. Se desfac sforile si se stropesc cu ulei.
Se toarna o lingura de ulei intr-o cratita, se adauga faina, amestecand continuu. Se adauga laptele, amestecand constant si se lasa sa fiarba 5 minute. Se adauga coniacul, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt si se mai lasa pe foc 5 minute.
In final, se adauga branza rasa si se lasa sa se topeasca. Se toarna sosul peste carne si se introduce la cuptor pentru 20 de minute.
Medalioane gratinate
Pofta buna!
vreau sa mananc si eu asa ceva azi 🙂
inghit in sec, sa va fie rusine! 🙂