Placinta cu bezea si zmeura
PrinteazaPlacinta cu bezea si zmeura din: zmeura, unt, zahar tos, oua, galbenusuri, aluat, albusuri, zahar tos si sare de lamaie.
Ingrediente:
- 200 g zmeura proaspata sau congelata
- 125 g unt, topit
- 125 g zahar tos
- 3 oua
- 2 galbenusuri (pastreaza albusurile pentru topping)
- 1 foaie de aluat de tarta
pentru bezea:
- 3 albusuri
- 6 linguri zahar tos
- 1/4 lingurita sare de lamaie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 4/180C. Amesteca in robot zmeura, apoi trece-o prin sita si pune-o intr-un castron termorezistent.
Adauga untul si zaharul tos si tine la bain marie pana se dizolva zaharul. Adauga ouale si galbenusurile si bate-le in mixer pana se ingroasa si acopera dosul lingurii.
Toarna peste aluat si coace intr-o tava de copt tapetata cu hartie pergament timpd e 15 minute.
Inainte de a servi, reincalzeste cuptorul. Bate albusurile spuma, incorporeaza, batand zaharul si sarea de lamaie si continua sa bati pana ce creste spuma.
Coace tarta 5-10 minute pana se rumeneste bezeaua. Serveste.
Placinta cu bezea si zmeura
Pofta buna!
combinatia zmeura bezea e minunata!
e musai sa fac si eu prajitura
Buna placinta!