Ciorbă de roşii cu hamsii si busuioc
PrinteazaCiorbă de roşii cu hamsii si busuioc
- 10 roşii mari coapte
- 200 g hamsii
- puţin orez
- 2-3 cepe
- 1-2 morcovi potriviţi
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 1 linguriţă condiment
- ulei
- puţin busuioc
Mod de preparare:
Cureţi morcovii şi ceapa, dai morcovul pe râzătoare şi toci ceapa. Cureţi ardeiul gras, îl tai cubuleţe, toci şi ardeiul iute. Amesteci legumele, apoi le căleşti împreună cu condimentele şi orezul într-o oală.
Torni puţină apă caldă şi le laşi să fiarbă înăbuşit. Peste legume nu pui apă rece pentru că se întăresc şi fierb mai greu. Când sunt fierte, adaugi roşiile decojite, tăiate bucăţele.
Cureţi hamsiile, fără să le îndepărtezi i capul, după aceea le treci sub jet de apă rece şi le adaugi în ciorbă. Nu mai pui sare. Adaugi apoi puţin busuioc mărunţit după ce ai oprit focul şi ciorba e gata!
Poftă bună!