Tartă cu legume, kaizer şi ou
PrinteazaTartă cu legume, kaizer şi ou din: pastarnac, varza de bruxelles, conopida, sare, suc de lamaie, smantana dulce, smantana, branza, oua, patrunjel, piper, foitaj si kaizer afumat.
Ingrediente:
- 300 g pastarnac
- 100 g varza de bruxelles
- 1 conopida
- sare
- 4 linguri suc de lamaie
- 200 g smantana dulce
- 100 g smantana fermentata
- 2 linguri amidon
- 200 g branza rasa
- 4 oua
- 1 lingura patrunjel tocat
- piper
- 1 pachet foitaj (rotund)
- 50 g kaizer afumat
Mod de preparare:
Se curăţă păstârnacul, se taie felii de 3 cm grosime, se taie varza de Bruxelles şi se despart bucheţelele de conopidă. Se opărăsc varza şi conopida 6-8 minute în apă cu sare. După 4 minute se adaugă şi păstârnacul, apoi se scurge totul şi se pune în apă cu suc de lămâie.
Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se amestecă smântână dulce, smântână fermentată, amidonul, brânza, ouăle, pătrunjelul, sarea şi piperul.
Se tapetează cu hârtie pentru copt o formă de sufleu (0 26 cm), se aşază foitajul, se lasă o margine mai înaltă, se aşază legumele, amestecul cu ouă şi kaizerul apoi se dă totul 40 de minute la cuptor.
Tartă cu legume, kaizer şi ou
Pofta buna!
Vreau si eu sa gust din tarta asta