Jeleu de fructe de padure
PrinteazaJeleu de fructe de padure din: praf pentru jeleu, zmeura, afine, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie si foi de gelatina.
Ingrediente:
- 135 g praf pentru jeleu de capsuni sau zmeura
- 100 g zmeura
- 100 g afine
- 600 ml smantana
- 100 g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 5 foi de gelatina, inmuiate in apa rece
Mod de preparare:
Prepara un jeleu de 450 ml. Pune zmeura si afinele intr-o tava de copt pentru chec si toarna jeleul. Pune la congelator sa stea cam 1 ora.
Incalzeste jumatate din smantana cu zaharul tos si esenta de vanilie. Stoarce foile de gelatina si incorporeaza-le in crema pana se dizolva.
Adauga si cealalta jumatate de smantana si toarna compozitia peste jeleu. Lasa la frigider cam 4 ore, pana se intareste.
Cufunda tava de copt intr-un vas cu apa fierbinte, cateva secunde ca sa se desprinda, apoi tine un platou deasupra si intoarce.
Scutura bine pentru ca jeleul sa se aseze. Desprinde tava si serveste.
Jeleu de fructe de padure
Pofta buna!
Ce pofta mi-ai facut la ora asta tarzie
bun, bun, ft bun, cel mai bun 🙂
Cred ca jeleul asta a iesit o nebunie