Ciolan cu sote de mazare

Printeaza

Ciolan cu sote de mazare din: ciolan afumat de porc, mazare, morcovi, ceapa rosie, sare, foaie de dafin, piper, boia dulce, cimbru si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Ciolan_cu_sote_de_mazare

  • 1 kg ciolan afumat de porc
  • 500 g mazare
  • 3-4 morcovi
  • 2 cepe rosii
  • sare
  • foaie de dafin
  • piper negru macinat si boabe
  • o lingurita boia dulce
  • cimbru uscat si macinat
  • 20 ml ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Bucata de cioclan se spala in apa calduta si se rade cu cutitul, pentru a indeparta orice urma de fum. Se pune apa intr-o oala, se adauga sare si se lasa sa fiarba in clocot.

Se pune ciolanul la fiert, se adau­gă piper, boia şi foaie de dafin. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic, ca să nu scadă apa brusc. Dacă se face spumă, se curăţă cu spumiera.

Se curăţă ceapa roşie, se spală şi se toacă solzişori. Se căleşte în uleiul de floarea-soarelui şi, după ce s-a înmuiat si a devenit lucioasă, se ia de pe foc.

Se curăţă morcovii, se spală şi se taie ro ndele. Se amestecă cu ceapa călită.

Mazărea fiartă se scoate din conservă, se clăteşte bine sub jetul de apă şi aooi se pune în cratiţă. Se adaugă 150 ml apă clocotită şi se fierbe la foc mic.

După ce a fiert ciolanul, se scoate cu spumiera şi se serveşte împreună cu soteul de mazăre.

Ciolan cu sote de mazare

Ciolan_cu_sote_de_mazare

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. multumesc pentru reteta, sotului meu ii place cu fasole, dar e bine sa mai incercam si cu mazare

  2. Cat de bine poate sa arate, parca merge si niste porumb

  3. Valentina Negrescu

    Ciolanul asrata demential, mai ales cu sote-ul de mazare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.