Muschi de porc in aluat
PrinteazaMuschi de porc in aluat din: muschi de porc, unt, ciuperci, ceapa, vin rosu, smantana, pate pasare, aluat, galbenusuri, sare, piper si patrunjel.
- 1,5 muschi de porc
- 5 linguri unt
- 500 g ciuperci
- 3 cepe
- 80 ml vin rosu
- 3 linguri smantana
- 125 g pate pasare
- 800 g aluat patiserie
- 2 galbenusuri
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Căleşti ceapa tocată în două linguri de unt, mărunt şi laşi, la foc potrivit, până scade zeama lăsată de ciuperci. Adaugi vinul, smântână şi laşi până scade, amestecând des. Dai vasul deoparte, condimentezi cu sare şi piper, după gust, presari pătrunjelul tocat şi laşi să se răcească.
Condimentezi muşchiul cu sare şi piper şi îl rumeneşti în trei linguri de unt pe toate părţile, la foc iute. Intinzi puţin 600 g din aluat în dreptunghi, amestecul de ciuperci şi pui muşchiul de vită uns cu pateul de pasăre. Din restul de aluat, faci diverse decoruri.
Rulezi, dar nu foarte strâns. Presezi bine marginile, ca să nu se desfacă, lipeşti decorurile, ungi cu gălbenuşurile bătute şi aşezi într-o tavă unsă. Coci în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute, până devine auriu, închizi focul şi laşi încă 10 minute în cuptor.
Muschi de porc in aluat
Pofta buna!
Muschiul asta o sa-l incerc si eu, sa vad ce iese, poate gresesc
Imi place muschiul de porc facut asa