Costite de miel cu usturoi
PrinteazaCostite de miel cu usturoi din: costite de miel, usturoi, cartofi, sare grunjoasa, cimbru uscat, unt, piper negru macinat, rosii cherry, fasole verde pastai, vin rosu dulce, ulei de floarea soarelui, seminte de susan si otet balsamic.
- 1 kg costite de miel
- 1-2 capatani usturoi
- 500 g cartofi mici cu coaja alba
- sare grunjoasa
- 100 g unt
- cimbru uscat
- piper negru macinat
- rosii cherry
- 200 g fasole verde pastai
- 200 ml vin rosu dulce
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- 20 g seminte de susan
- 1-2 linguri otet balsamic
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală costiţele şi se ung cu ulei. Se condimentează cu sare, piper şi se stropesc cu vinul roşu.
Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la macerat 1-2 ore.
Separat, se spală cartofii în câteva ape şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Păstăile de fasole se pun şi ele la fiert.
După ce au fiert legumele, se scot şi se lasă să se răcorească.
Se stropesc cu untul topit şi se perpelesc câteva minute în tigaie. Se adaugă sare şi un praf de piper, se presară cimbru uscat şi se lasă să se răcorească, la temperatura camerei.
Se încinge grătarul şi se unge cu grăsime. Se pun costiţele pe grătar şi se adaugă căţeii de usturoi.
Se lasă să se rumenească uniform şi se servesc cu păstăile de fasole, cartofii şi roşiile cherry.
Costite de miel cu usturoi
Pofta buna!
macar o portie mi-as dori sa mananc in seara asta, macar una 🙂