Flan de ciocolată

Printeaza

Flan de ciocolată din: ciocolata neagra, lapte, oua, smantana, zahar, faina, fursecuri de sampanie si fructe.

Ingrediente:Flan_de_ciocolata

  • 100 g ciocolata neagra
  • 300 ml lapte
  • 4 oua
  • 100 ml smantana
  • 60 g zahar
  • 40 g faina

pentru servit:

  • 12 fursecuri de sampanie
  • fructe, dupa gust

 

Mod de preparare:

Intr-o crăticioară se pun ciocolată ruptă bucăţi, laptele si smântână. Se lasă la foc mic până ce se topeşte ciocolata. Ouăle, făina si zahărul se amestecă şi apoi se toarnă laptele cu ciocolata topită.

Se amestecă foarte bine. Intr-o formă rotundă sau o cratită pen­tru dulciuri se toarnă amestecul obţinut la punctul 2 şi se dă la cuptor pentru 20 de minute.

Odată copt, flanul se lasă 10 minute să se răcorească şi apoi se scoate prin întoarcere si răsturnare folosind o farfurie cu margini plate.

Pişcoturile se taie la jumătate si se aşază în jurul desertului, se decorează cu fructe şi se serveşte.

Flan de ciocolată

Flan_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • flan de ciocolata

6 comentarii

  1. imi place cum e ornat, probabil e si bun

  2. Adriana Valentina

    mi-ai facut pofta 🙂

  3. Poimaine, de ziua mea, voi prepara flanul asta. Sper sa-mi iasa bun si frumos precum in imagine.
    De asemenea, ma gandisem ca ar putea si ornat, pe deasupra, cu frisca (precum torturile diplomat) si intre gramajoarele de frisca puse cate un bob de strugure/ jumatate de capsuna/ zmeura/bobite de fructe de padure/ bucatica de ananas sau altele de genul. Asta pe timpul verii, cand dispunem de aceste fructe la un pret accesibil tuturor.
    De asemenea, s-ar putea incerca cu ciocolata alba.
    Insa, totusi, e ceva ce nu pricep. Fursecurile de sampanie sunt imbibate in sampanie sau le zice astfel pt ca in general se consuma acompaniate de sampanie? Si daca nu sunt imbibate in nimic, nu tind a fi uscate si mai mult crocante decat moi?

  4. Ne bucuram ca ati ales reteta noastra si va mai asteptam si cu alta ocazie

    Daca vi se par prea uscate,piscoturile se inmoie doar putin in sampanie ca sa nu-si strice forma.

    La Multi Ani!

  5. ce bine arata acest flan de ciocolata 🙂

  6. FLanul de ciocolata e un fel de prajitura, a

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.