Choux cu nuci si gorgonzola din: oua, lapte, unt, faina, sare, gorgonzola, nuci, smantana, miere. Ingrediente: Pentru aluat: 4 ouă 250 ml lapte 100 g unt 200 g făină sare Pentru umplutură: 150 g gorgonzola 50 g nuci tocate 3 linguri smântână 1 lingură miere Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu […]
Choux-uri cu frisca
PrinteazaChoux-uri cu frisca din: unt, faina, apa, oua, zahar, sare, unt, frisca si fructe.
pentru aluat:
- 80 g unt
- 125 g faina
- 250 ml apa
- 3 oua
- o lingurita zahar
- un praf sare
- 5 g unt pentru uns
pentru umplut:
- 200 ml frisca lichida
- fructe, dupa gust
Mod de preparare:
Intr-un vas se pun pe foc untul, apa, sarea si zahărul.
Se amestecă si, când totul s-a topit, se varsă făina şi se amestecă bine cu o lingură de lemn până ce aluatul rezultat nu se mai lipeşte nici de lingură, nici de vas.
Se trage de pe foc şi se lasă să se răcorească 15 minute, după care se pun ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare în parte.
Amestecul obţinut se pune într-un poş sau într-o pungă tăiată la un colţ şi se eliberează mici grămăjoare într-o tavă unsă uşor cu unt.
Se dau la cuptor pentru 25 de minute maximum. Se lasă apoi să se răcească.
Frişca lichidă se bate bine. Se taie gogoselele, se umplu cu frişca bătută si se garnisesc cu fructe.
Choux-uri cu frisca
Pofta buna!
poate iti place si:
Choux cu nuci si gorgonzola
Choux cu crema de branza
Choux cu crema de branza din: lapte, apa, unt, faina, sare, piper, oua, branza dulce, ceapa verde, capere, ulei, chimen, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 125 ml lapte 125 ml apă 100 g unt 150 g făină 1 vârf de cuţit de sare 1 vârf de cuţit de piper 4 ouă Pentru umplutură: 300 g […]
Pofta buna!