Pateu de ficat de vitel din: ficat de vitel, slanina, unt, morcov, patrunjel, ceapa, foi de dafin, boabe de ienibahar. Ingredinte: 1 kg ficat de vitel sau vaca 100 gr. slanina 100 gr. unt proaspat 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa foi dafin boabe de ienibahar Mod de preparare Ficatul se spala, se […]
Vita in sos rosu – Reteta usor de preparat
PrinteazaVita in sos rosu din: muschi de vita, morcovi, ceapa, pasta de ardei capia, sare, piper, cimbru, salvie, ulei de floarea soarelui si zeama de lamaie.
- 1 muschi de vita
- 5 morcovi
- 300-400 g ceapa alba mica
- 300 g pasta de rosii
- o lingura pasta de ardei capia
- sare
- piper
- cimbru si salvie macinata
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se pune uleiul într-o tigaie şi se călesc cubuleţele de carne. După ce s-a călit carnea, se adaugă ceapa curăţată şi tocată în prealabil.
Morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se călesc şi ei, la foc potrivit, şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi salvie.
Se mai lasă câteva minute pe aragaz, se adaugă pasta de roşii şi de ardei, se amestecă bine si se bagă apoi în cuptorul încins în prealabil, până se rumeneşte. Mâncarea se serveşte cu zeama de lămâie.
Vita in sos rosu
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Retete cu vitel
Retete cu vitel Reteta zilei: Vitel in sos de smantana Vitel in sos de smantana din: faina, vitel, ulei de masline, ceapa, ciuperci, sherry, smantana, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 1 lingura faina 4 fileuri carne de vitel 2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 150gr ciuperci, maruntite 2 linguri sherry 200ml smantana 2 linguri […]
Pofta buna!
buna, buna aceasta reteta de vita cu sos rosu
Nu-mi palce de nici o culoare cum arata