Befstroganov
PrinteazaBefstroganov
- 1 kg muşchi
- unt pentru prăjit
- 5 linguri bulion de roşii
- 1 ceaşcă zeamă de carne
- 5 linguriţe făină
- 10 cartofi
- 1 ceapă
- sare
- piper
- smantană
Mod de preparare:
Curăţăm carnea, o tăiem bucăţi potrivite şi din fiecare, facem bucăţeie mici, subţiri, lunguieţe (de 5-6 cm). Cu 3/4 de oră înainte de a servi acest fel la masă, rumenim ceapa tocată, într-o tigaie cu pereţi subţiri.
Cînd ceapa s-a prăjit, punem în tigaie bucăţelele de carne, presărate mai înainte cu sare, piper şi făină.
Prăjim totul la foc viu pînă cînd sucul lăsat de carne şi de ceapă scade, se îngroaşă şi trece în carne, care capătă o pieliţă lucioasă.
Punem bucăţile prăjite într-o cratiţă adancă, turnăm peste ele bulion de roşii amestecat cu smantană, acoperim cratiţa cu capacul şi înăbuşim totul jumatate de oră pe baie de apă, la marginea maşinii.
Befstroganov se serveşte pe farfurie de metal, presărat cu pătrunjel verde şi cu garnitură de cartofi pai.
Pofta buna!
Foarte bun muschiul de vita.