Tarta cu mascarpone si afine din: oua, zahar, nuci, amidon, mascarpone, smantana, afine. Ingrediente: 5 albuşuri 200 g zahăr 200 g nuci măcinate 1 lingură amidon 1 praf de sare 1 cutie mascarpone 100 ml smântână pentru frişcă 2 linguri zahăr pudră 500 g afine Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă tare cu […]
Tarte cu piersici şi ciocolată albă
PrinteazaTarte cu piersici şi ciocolată albă din: aluat, piersici, galbenus, ciocolata alba si zahar vanilat.
- 1 pachet aluat foitaj
- 1 borcan compot de piersici (6-8 jumatati)
- 1 galbenus
- 100 g ciocolata alba
- 3 plicuri cu zahar vanilat (opional)
Mod de preparare:
Lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei, fără să se îndoaie.
Intre timp, scoate iumătătile de piersică din compot şi lasă-le la scurs.
Când s-a dezgheţat aluatul, scoate-l şi pune o foaie pe masa de lucru presărată cu făină.
Taie aluatul în pătrate potrivit de mari.Aşază bucăţile de piersică în mijloc, nu înainte de a pune în fiecare jumătate câte un cubuleţ de ciocolată albă.
Unge marginile aluatului cu gălbenuşul bătut (în care ai adăugat, dacă îţi place, zahăr vanilat). Dă la cuptor 20-25 de minute, până ce se formează o crustă.
Tarte cu piersici şi ciocolată albă
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu telemea de capra
Tarta cu telemea de capra din: faina, unt, mazare, oua, smantana, ceapa, branza de capra, sare, rosie. Ingrediente: Pentru aluat: 280 g făină 140 g unt Pentru umplutura: 300 g mazăre fiartă 2 ouă 150 g smântână 2 cepe 200 g brânză de capră sare 1 roşie Mod de preparare: Combini făina cu untul […]
Pofta buna!
Ce bine arata tarta asta