Carne de vitel cu varza murata si conopida murata
PrinteazaCarne de vitel cu varza murata si conopida murata din: carne de vitel, varza murata, conopida murata, ceapa, ardei kapia, suc de rosii, usturoi, ulei, morcov, catofi, orez, concentrat de legume, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente:
- 300 g carne de vitel
- 1 varza mica murata
- 1 floricica de conopida murata
- 1 ceapa
- 1 ardei kapia
- putin suc de rosii
- 3 catei de usturoi
- 200 ml ulei
- 1 morcov
- 1 cartofi
- 2 canid e orez
- putin concentrat de legume
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Pui într-o cratiţă puţin ulei cu 2 căţei de usturoi mărunţit bine. Ii căleşti timp de 2 – 3 secunde, după care pui cele 2 căni de orez, peste care adaugi 3 căni şi jumătate de apă, sare şi puţin concentrat de legume, după gust.
Laşi acoperit la foc mic timp de 20-30 de minute, amestecând din când în când.
Intr-o cratiţă, pui la călit în puţin ulei varza murată limpezită bine, stoarsă şi tocată, la foc potrivit.
Intr-o tigaie, pui ulei, ceapa, 1/2 ardei gras mărunţit şi morcovul dat prin râzătoare, cartoful curăţat, spălat, ras şi stors bine.
Apoi adaugi şi carnea tăiată fideluţă şi căţelul de usturoi mărunţit.
Le laşi să se călească toate vreo 5 minute, după, care pui 2 căni de apă şi laşi vreo 30 de minute pe foc potrivit. Inainte de a fi gata, pui sucul de roşii, mărar şi pătrunjel.
Când orezul este fiert, iei un pahar micuţ, îl ungi cu ulei şi pui orez în el, să-i dai o formă.
Pentru forma mare de orez am folosit un pahar mai mare, decorezi cu puţin ardei kapia tăiat rondele şi mai pui şi câte o floricică de conopidă pe lângă orez.
Pui varza călită, iar pe deasupra pui tocăniţa de viţel.
Carne de vitel cu varza murata si conopida murata
Pofta buna!
as manca o portie, doua 🙂