Reteta zilei: Desert cu mere
PrinteazaDesert cu mere din: mere, amidon de porumb, apa, zahar, esenta de vanilie, zahar, fructe de padure si frisca.
Ingrediente:
- 3 kg mere
- 6 linguri cu varf amidon de porumb
- 3/4 cani apa
- 3 cani zahar
- 1 esenta de vanilie
- 400 g zahar
- capsune sau fructe de padure
- frisca
Mod de preparare:
Merele se curata si se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita mare, se adauga apa si 3 cani de zahar.
Punem cratita la foc mediu si amestecam pentru a nu se prinde.
Dupa 25 minute vedem cum merele devin ca un piure, se vor lua de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se pun apoi intr-un blender, se adauga esenta de vanilie.
Se pune din nou piureul de mere intr-o cratita pe aragaz la foc mediu.
Amidonul se dizolva in apa amestecand bine cu o lingura pana se omogenizeaza.
Se adauga amidonul in compozitia de mere amestecand bine cu o lingura de lemn.
Compozitia va deveni albicioasa si se va amesteca in mod constant timp de 6-7 minute pana cand piureul va deveni transparent, dupa care se ia de pe foc.
Cele 400g de zahar se pun intr-o cratita pe aragaz la foc mediu.
Se amesteca usor cu o lingura de lemn pana cand zaharul este complet caramelizat, dupa care se ia de pe foc, iar dupa un minut se pune intr-o tava.
Se amesteca usor pana ce zaharul se raceste pe toata suprafata.
Se pune apoi in tava piureul de mere, se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la frigider pentru 24 ore.
Peste desertul cu mere se pune frisca cu generozitate si bineinteles se imprastie pe toata suprafata capsune sau fructe de padure.
Acest desert cu mere este delicios si va va convinge cu aroma lui de la prima lingurita.
Desert cu mere
Pofta buna!
ce-mi place cum arata 🙂
o bunatate!
trebuie sa fie foarte bun ca de aratat arata minunat
Desertul asta cu mere imi face cu ochiul
Ce bine arata desertul asta cu mere
Fuaaaa, cum arata desertul asta
trebuie sa fie o bunatate minunata!