Tort cu branza dulce si capsuni

Printeaza

Tort cu branza dulce si capsuni din: oua, zahar, faina, amidon, gelatina, capsuni, branza dulce, iaurt, zahar vanilat si frisca.

Ingrediente:Tort_cu_branza_dulce_si_capsuni

pentru blat:

  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 80 g faina
  • 1 lingura amidon

pentru crema si ornat:

  • 2 plicuri gelatina
  • 400 g capsuni
  • 500 g branza dulce
  • 250 g iaurt
  • 80 g zahar vanilat
  • 500 ml frisca

 

Mod de preparare:

încingi cupto­rul la 200 grade Celsius. Separi ouăle. Baţi albuşurile cu zahăr, înglobezi gălbenuşurile bătute separat, urmate de făina ameste­cată cu amidonul.

Pui compoziţia într-o formă de tort (26 cm) cu fundul tapetat cu hârtie de copt şi coci timp de 15 minute.

Scoţi blatul din cuptor, îl desprinzi din formă şi îl laşi la răcit, înmoi ge­latina în apă rece şi o laşi să se dizolve.

Tai cuburi 150 g căpşuni, iar 150 g le pasezi. Amesteci în­tr-un bol mai mare brânza de vaci, iaurtul, zahărul tos şi zahărul vanilat.

Bati frişca. Păstrezi 6 lin­guri de frişca pentru ornat tortul. Gelatina dizolvată o ţii câteva mi­nute în bain-marie, iar crema de brânză o amesteci cu gelatina răcită.

Impărţi în mod egal crema de brânză, în cele două boluri. în primul bol pui piureul şi cuburile de căpşuni şi 1/2 din cantitatea de frişca.

In al doilea bol, înglo­bezi restul de frişca. Aşezi inelul formei de jur-împrejurul blatului.

Pui mai întâi uniform crema de căpşuni şi apoi adaugi stratul de cremă albă. Dai tortul la frigider 4 ore.

Apoi desfaci inelul şi ungi marginea tortului (cu frişca pusă deoparte). Decorezi cu căpşuni.

 

Tort cu branza dulce si capsuni

Tort_cu_branza_dulce_si_capsuni

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura cu urda si capsuni

1 comentariu

  1. Imi place prajitura cu capsuni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.