Tort cu branza dulce si capsuni
PrinteazaTort cu branza dulce si capsuni din: oua, zahar, faina, amidon, gelatina, capsuni, branza dulce, iaurt, zahar vanilat si frisca.
pentru blat:
- 3 oua
- 80 g zahar
- 80 g faina
- 1 lingura amidon
pentru crema si ornat:
- 2 plicuri gelatina
- 400 g capsuni
- 500 g branza dulce
- 250 g iaurt
- 80 g zahar vanilat
- 500 ml frisca
Mod de preparare:
încingi cuptorul la 200 grade Celsius. Separi ouăle. Baţi albuşurile cu zahăr, înglobezi gălbenuşurile bătute separat, urmate de făina amestecată cu amidonul.
Pui compoziţia într-o formă de tort (26 cm) cu fundul tapetat cu hârtie de copt şi coci timp de 15 minute.
Scoţi blatul din cuptor, îl desprinzi din formă şi îl laşi la răcit, înmoi gelatina în apă rece şi o laşi să se dizolve.
Tai cuburi 150 g căpşuni, iar 150 g le pasezi. Amesteci într-un bol mai mare brânza de vaci, iaurtul, zahărul tos şi zahărul vanilat.
Bati frişca. Păstrezi 6 linguri de frişca pentru ornat tortul. Gelatina dizolvată o ţii câteva minute în bain-marie, iar crema de brânză o amesteci cu gelatina răcită.
Impărţi în mod egal crema de brânză, în cele două boluri. în primul bol pui piureul şi cuburile de căpşuni şi 1/2 din cantitatea de frişca.
In al doilea bol, înglobezi restul de frişca. Aşezi inelul formei de jur-împrejurul blatului.
Pui mai întâi uniform crema de căpşuni şi apoi adaugi stratul de cremă albă. Dai tortul la frigider 4 ore.
Apoi desfaci inelul şi ungi marginea tortului (cu frişca pusă deoparte). Decorezi cu căpşuni.
Tort cu branza dulce si capsuni
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu urda si capsuni
Imi place prajitura cu capsuni