Tocanita de vacuta cu cartofi si telina

Printeaza

Tocanita de vacuta cu cartofi si telina din: carne de vita, oase de vita, radacina de telina, ceapa, cartofi albi, morcovi, patrunjel, varza, ulei, sare, piper, chimen si supa.

 

Ingrediente:Tocanita_de_vacuta_cu_cartofi_si_telina

  • 750 g carne de vita
  • 2 oase de vita cu maduva
  • 1/2 radacina de telina
  • 2 cepe
  • 400 g cartofi albi
  • 4 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1/4 varza
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 chimen macinat
  • 750 ml supa

 

Mod de preparare:

Se spală carnea şi se taie cuburi. Se scoa­te meduva din oase şi se taie mărunt. Se pregătesc legumele.

Se taie cubuleţe ţelina şi ceapa. Cartofii se taie în două pe lung şi apoi ‘elii, ca şi morcovii şi rădăcinile de pătrunjel.

Se toacă varza. Se încinge uleiul într-o cratiţă.

Se prăjesc cuburile de carne şi se scot. Se aşază pe fundul cratiţei măduva de la 1 os. Deasupra se aşază straturi de carne, oase, cartofi şi legume. Fiecare strat se condimentează cu sare, piper şi chimen. Deasupra se pune din nou măduvă.

Se toarnă supa la sfârşit, se pune capacul la cratiţă şi se lasă să fiarbă totul înăbuşit cca 90 mn.

Se îndepărtează oasele şi se potriveşte supa de sare şi piper.

 

Tocanita de vacuta cu cartofi si telina

Tocanita_de_vacuta_cu_cartofi_si_telina

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Arata foarte bine tocanita de vita

  2. Vreau si eu din tocanita de vacuta, macar o lingura :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.