Mamaliga cu urda si marar

Printeaza

Mamaliga cu urda si marar din: malai, apa, urda, smantana, ceapa verde, marar verde, margarina si sare.

Ingrediente:Mamaliga_cu_urda_si_marar

  • 300 g malai
  • 1 l apa
  • 500 g urda proaspata
  • 100 ml smantana
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar verde
  • 00 g margarina
  • sare

 

Mod de preparare:

Freci 50 g margarina cu urda, sare şi cu smântână până ce obţii un amestec omogen. Pui apa la fiert cu puţină sare şi adaugi treptat mălaiul pentru a face o mămăligă potrivit de tare. Ungi cu restul de margari­na un vas, apoi aşezi un strat de mămăligă.

Peste acesta aşezi un strat de amestec de urdă şi deasupra presari mărar şi ceapă verde tocate. Repeţi straturile până ce se termină ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de urdă şi de verdeţuri.

Mamaliga cu urda si marar

Mamaliga_cu_urda_si_marar

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Asta i mancare de la munte

  2. am mancat si eu candva, e foarte buna 🙂

  3. Mamaliga asta-i de-a noastra, traditionala 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.