Ficătei cu sos de rodie

Printeaza

Ficătei cu sos de rodie din: ficatei de curcan, vin rosu, unt, ulei de masline, sos de rodii, sare, piper, rucola, frunze de salata, grepfrut si otet balsamic.

Ingrediente:Ficatei_cu_sos_de_rodie

  • 400 g ficatei de curcan
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri cu unt
  • 1 lingurita cu ulei de masline
  • 1 lingura cu sos de rodii
  • sare
  • piper

pentru salata:

  • rucola
  • frunze de salata
  • 1/2 grepfrut
  • otet balsamic
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă ficăţeii de pie­liţe şi nervuri. Pune-i la scurs într-o sită, iar dacă n-ai prea mult timp la dispoziţie, tamponează-i cu un şervet de hârtie care să preia excesul de apă. Pune o lingură cu unt şi uleiul împreună într-o tigaie adâncă şi căleşte ficăţeii până ce capătă o culoare fru­moasă.

Adaugă vinul, sare şi piper după gust şi lasă pe foc 10-15 minute. Scoate ficăţeii când sunt gata şi stre­ coară sosul. Adaugă restul de unt, sosul de rodii şi dă într-un clocot. Pentru salată, amestecă frunzele de rucola şi salata ruptă cu degetele, felii de grepfrut curăţate de pieliţă, sărează şi toarnă oţet balsamic după gust.

Ficătei cu sos de rodie

Ficatei_cu_sos_de_rodie

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. O sa icnerc si eu reteta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.