Ficătei cu sos de rodie
PrinteazaFicătei cu sos de rodie din: ficatei de curcan, vin rosu, unt, ulei de masline, sos de rodii, sare, piper, rucola, frunze de salata, grepfrut si otet balsamic.
- 400 g ficatei de curcan
- 100 ml vin rosu
- 2 linguri cu unt
- 1 lingurita cu ulei de masline
- 1 lingura cu sos de rodii
- sare
- piper
pentru salata:
- rucola
- frunze de salata
- 1/2 grepfrut
- otet balsamic
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ficăţeii de pieliţe şi nervuri. Pune-i la scurs într-o sită, iar dacă n-ai prea mult timp la dispoziţie, tamponează-i cu un şervet de hârtie care să preia excesul de apă. Pune o lingură cu unt şi uleiul împreună într-o tigaie adâncă şi căleşte ficăţeii până ce capătă o culoare frumoasă.
Adaugă vinul, sare şi piper după gust şi lasă pe foc 10-15 minute. Scoate ficăţeii când sunt gata şi stre coară sosul. Adaugă restul de unt, sosul de rodii şi dă într-un clocot. Pentru salată, amestecă frunzele de rucola şi salata ruptă cu degetele, felii de grepfrut curăţate de pieliţă, sărează şi toarnă oţet balsamic după gust.
Ficătei cu sos de rodie
Pofta buna!
O sa icnerc si eu reteta asta!