Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure din: branza de vaci, oua, zahar, coaja de lamaie, extract de vanilie, faina alba, unt, sare, fructe de padure Ingrediente: 250g brânză de vaci proaspătă 3 ouă 100g zahăr Coaja rasă de la o lămâie 1 linguriță extract de vanilie 200g făină albă 50g unt topit […]
Tartă cu praz şi brânză de capră – reteta gustoasa
PrinteazaTartă cu praz şi brânză de capră din: aluat fraged, ulei de masline, praz, ardei gras, masline negre, frunze de cimbru, branza de capra, salata verde, sare si piper.
- 250 g aluat frager (pentru tarta)
- 10 ml ulei de masline
- 1 fir de praz taiat in jumatate pe verticala, apoi tocat fasii subtiri
- 1 ardei gas galben fara seminte, tocat cubulete
- 6 masline negre, fara samburi, taiate sferturi
- 20 g frunze de cimbru proaspat tocate
- 100 g branza de capra taiata cubulete
- 1 salata verde sau sote de legume, pentru servit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la treapta a IV-a (180° C). Aşază aluat pe fundul unei tăvi rotunde cu forma de tartă, pe care ai presărat făină.
Coace tarta în cuptor, fără umplutură, timp de 12 minute. Intre timp, încinge uleiul într-o cratiţă.
Căleşte prazul şi ardeiul până se înmoaie.
Scoate tarta din cuptor. Umple-o cu amestecul de ardei şi praz. Presară măslinele, cimbru şi telemeaua de capră.
Coace tarta cu umplutură 10-12 minute, până capătă o nuanţă aurie şi brânza s-a topit.
Serveşte fierbinte cu salată verde sau legume sote.
Tartă cu praz şi brânză de capră
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!
Nu-mi place prazul, deci tarta cu praz iese din discutie