Tartă cu alune şi branza
PrinteazaTartă cu alune şi branza din: ceapa, ulei de masline, otet balsamic, branza cu mucegai, alune, sare si piper.
Ingrediente:
- foaie aluat pentru foietaj
- 600 g ceapa
- 3 linguri ulei de masline
- 10 ml otet balsamic
- 375 g branza cu mucegai albastru
- 50 g alune
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la treapta a V-a (200° C).
Curăţă ceapa şi taie-o solzişori. încinge uleiul într-o cratiţă, adaugă ceapa şi căleşte-o la foc mic 10 minute, până se înmoaie şi capătă o nuanţă galben-aurie.
Toarnă în cratiţă oţetul, presară sare şi piper şi căleşte încă 5 minute.
Las-o la răcit. Intinde aluatul într-o tavă dreptunghiulară.
Presară ceapa peste aluat, apoi brânza sfărâmată şi alunele tăiate bucăţele. Coace 15-20 de minute până aluatul devine auriu şi pufos, iar brânza se topeşte.
Lasă tarta 5 minute la racit, apoi tai-o patratele.
Tartă cu alune şi branza
Pofta buna!
gustoasa trebuie sa fie tarta cu alune si branza