Tartă cu alune şi branza

Printeaza

Tartă cu alune şi branza din: ceapa, ulei de masline, otet balsamic, branza cu mucegai, alune, sare si piper.

Ingrediente:

  • foaie aluat pentru foietaj
  • 600 g ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 10 ml otet balsamic
  • 375 g branza cu mucegai albastru
  • 50 g alune
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la treapta a V-a (200° C).

Curăţă ceapa şi taie-o solzişori. încinge uleiul într-o cratiţă, adaugă ceapa şi căleşte-o la foc mic 10 minute, până se înmoaie şi capătă o nuanţă galben-aurie.

Toarnă în cratiţă oţetul, presară sare şi piper şi căleşte încă 5 minute.

Las-o la răcit. Intinde aluatul într-o tavă dreptunghiulară.

Presară ceapa peste aluat, apoi brânza sfărâmată şi alunele tăiate bucăţele. Coace 15-20 de minute până aluatul devine auriu şi pufos, iar brânza se topeşte.

Lasă tarta 5 minute la racit, apoi tai-o patratele.

 

Tartă cu alune şi branza

Tarta_cu_alune_si_branza

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. gustoasa trebuie sa fie tarta cu alune si branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.