Supă de vara cu turnaţei
PrinteazaO reteta de supa de vara cu turnatei si gulii, morcovi, cartofi, condiment, verdeata, faina, oua si smantana.
- 2-3 gulii
- 1 legătură morcovi noi
- 2-3 fire de ceapă
- 300 g cartofi noi
- 1 linguriţă condiment
- verdeaţă
- 60-100 g făină
- 1-2 ouă
- smântână
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le speli în mai multe ape, le tai mărunt şi le pui la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte, torni în supă turnăţeii preparaţi astfel: din făină, ouă, puţină apă sau smântână prepari o compoziţie ca o smântână moale.
Faci un cornet de hârtie pe care-l umpli cu această compoziţie şi apeşi deasupra vasului cu supă, care trebuie să fiarbă în clocot. Laşi 6-10 minute să fiarbă. Când iei vasul de pe foc, după 10-20 de minute, adaugi condimentul, o bucăţică de unt proaspăt (50 g) sau smântână şi verdeaţă după gust.
Poftă bună!