Pateu de ficat de vitel cu ciuperci din: ficat de vitel, ciuperci, ceapa, unt, sare, piper, ou, masline, patrunjel. Ingredinte: 500 g ficat de vitel 500 g ciuperci 2 cepe 300 g unt sare piper 1 ou masline (gogosari) patrunjel Mod de preparare Se curata, se spala si se taie bucati mari ciupercile. Pe […]
Ficat de vitel cu salata de gulie
PrinteazaFicat de vitel cu salata de gulie din: ficat de vitel, ceapa, unt, nucsoara, gulii, lamaie, ulei de masline, marar, seminte de coriandru, sare si piper.
- 700 g ficat de vitel
- 2 cepe
- 100 g unt
- un varf cutit nucsoara
- 500 gulii
- 1 lamaie
- 50 ml ulei de masline
- 1 legatura marar
- 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi ficatul pentru 15 minute în apă rece, apoi curăţaţi-l de pieliţă şi tăiaţi-l în feliuţe.
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi julienne ceapa şi căliţi-o 1 -2 minute în unt. Puneţi în tigaie ficatul şi 50ml apă, acoperiţi tigaia cu un capac şi căliţi ceapa şi ficatul, înăbuşit, până când ficatul este bine pătruns (circa 20 de minute).
La final, puneţi nucşoara, coriandrul măcinat, sare şi piper după gust, amestecaţi bine şi luaţi tigaia de pe foc.
Pentru salata de gulii, curăţaţi guliile de coajă, spălaţi-le, dati-le pe răzătoarea mare şi puneti-le într-un castron.
Adăugaţi uleiul de măsline, mărarul tocat mărunt şi zeama de lămâie.
Potriviţi de sare şi piper şi serviti ficatul cald cu salata rece.
Ficat de vitel cu salata de gulie
Pofta buna!
poate iti place si:
Pateu de ficat de vitel cu ciuperci
Ficat de vitel cu sos de mustar
Ficat de vitel cu sos de mustar din: ceapa, otet de vin, mustar, ficat de vitel, sare, piper, faina, unt. Ingrediente: 2 cepe rosii, felii subtiri 3 linguri de unt 1/4 cana de oțet de vin alb 1/2 cana supa manzat 1 lingura cu varf de mustar Dijon 3-4 felii de ficat de vițel sare […]
Pofta buna!
O singura data am mancat ficat de vitel, o sa incerc
FIcatul asta de vitel imi face o mare pofta
imi place ficatul de vitel, salata de gulii n-am facut