Legume la cuptor pe cuşcuş

Printeaza

Legume la cuptor pe cuşcuş din: ardei grasi, castraveti, vanata, ceapa rosie, usturoi, rozmarin, ulei de masline, cuscus, boabe de fasole, otet balsamic, salata verde, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 2 arde grasi (unul rosi si unul galben)
  • 2 castraveti taiati cubulete
  • 1 vanata taiata cubulete
  • 1 ceapa rosie tocata solzisori
  • 2 catei de usturoi tocati fin
  • 10 g rozmarin proaspat tocat
  • 50 ml ulei de masline
  • 250 g cuscus
  • 400 ml apa fierbinte
  • 400 g boabe de fasole, din conserva
  • 20 ml otet balsamic
  • 1 salata verde, pesntru servit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

încinge cuptorul la treapta a V-a (200° C). Presară legumele împreună cu rozmarinul tocat într-o tavă şi toarnă ulei de măsline.

Adaugă sare, piper şi dă legumele la cuptor pentru 10 minute. Intre timp, pune cuşcuşul într-un castron şi toarnă peste el 400ml apă fierbinte.

Pune sare, piper şi lasă-l deoparte 20 de minute, timp în care va fi absorbit întreaga cantitate de apă.

După ce au trecut cele 10 minute, scoate tava din cuptor şi adaugă boabele de fasole şi oţetul balsamic, amestecă bine şi dă tava la cuptor pentru încă 10 minute.

Aranjează cuşcuşul pe o farfurie întinsă. Deasupra pune câteva frunze de salată, pe care aşază legumele la cuptor.

 

Legume la cuptor pe cuşcuş

Legume_la_cuptor_pe_cuscus

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • cuscus cu legume la cuptor

3 comentarii

  1. imi plac mult legumele la cuptor, eu le gatesc cu carne de obicei, o sa incerc si cu cuscus

  2. Adriana Valentina

    si mie imi place combinatia asta

  3. Arata foarte, foarte bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.