Ciocolata de casa
PrinteazaO reteta delicioasa de ciocolata de casa cu:zahar, cacao, apa, unt, lapte praf, esenta de rom, miez de nuca.
Ingrediente:
- 350g zahar
- 40g cacao
- 100ml apa
- 100g unt
- 250g lapte praf
- 1 fiola esenta de rom
- 250g miez de nuca
Mod de preparare:
Miezul de nucă îl rumeneşti puţin la cuptor şi după ce se răceşte, îl cureţi de pieliţe. Fierbi apa cu zahărul, amestecând continuu, până obţii un sirop. Tragi cratiţa de pe foc, pui esenţa de rom, untul şi amesteci până se topeşte.
Amesteci laptele praf cu cacaua şi torni compoziţia cu unt, mixând bine ca să se omogenizeze.
La sfârşit, adaugi nuca tăiată bucăţi şi torni totul într-o formă tapetată cu folie alimentară sau unsă cu ulei. Laşi să se întărească câteva ore, apoi tai cu un cuţit cu lama subţire, înmuiat în apă rece.
Pofat buna!