Salata de iarna cu sunca de praga si ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de iarna cu: oua, mustar, sare, piper alb, piper negru, ulei, sunca de Praga,smantana, ciuperci albe, zeama de lamaie, frunze de telina.

Ingrediente:

  • 2 galbenusuri fierte
  • 2 albusuri crude
  • 2 linguri mustar
  • sare
  • piper alb si negru macinat
  • 100ml ulei
  • 200ml smantana pentru gatit
  • 300g mazare
  • 200g sunca de Praga
  • 300g ciuperci albe
  • zeama de la 2 lamai

Ingrediente pentru ornat:

  • 2 oua fierte
  • 4-5 frunze de telina

Mod de preparare:

Se pun galbenusurile crude si fierte intr-un bol, se adauga mustarul, sarea, piperul si putina zeama de lamaie si se amesteca cu uleiul putin cate putin. Dupa ce s-a facut maioneza, se amesteca cu smantana si se baga la rece.

Se curata si se spala ciupercile si se pun sa fiarba in apa cu un praf de sare. Se lasa sa fiarba 30 de minute si apoi se scot in sita. Mazarea fiarta se trece printr-un jel de apa calduta si se lasa sa se scurga.

Separat, se feliaza sunca si se pune intr-un bol de sticla. Ae adauga mazarea si ciupercile taiate in felii potrivite. Se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga sosul alb.

Daca mai este nevoie, se mai pune sare, piper si putin mustar de hrean. Se amesteca usor sa nu se zdrobeasca mazarea si se pune in cupe. Se orneaza cu feliute de ou fier, cu fasii de sunca si frunzulite de telina.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Adriana Valentina

    O salata delicioasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.