Pilaf indonezian
PrinteazaPilaf indonezian din: orez, oua, usturoi, ardei chilli, ceapa, ulei de masline, morcovi, sos de soia, coriandru, sare si piper.
- 300 g orez cu bobul lung
- 2 oua batute
- 1 catel de usturoi
- 2 ardei chilli rosii taiati fin
- 2 cepe tocate
- 30 ml ulei de masline
- 1 ardei galben curatat de seminte si taiat
- 2 morcovi taiati in betisoare
- 40 ml sos de soia
- 4 cepe verzi taiate
- o legatura de coriandru, tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune orezul într-un ceaun, toarnă 600ml apă peste el şi lasă-l să fiarbă. Când fierbe, acoperă-l cu un capac şi lasă-l 15 minute la foc mic, până scade apa. Răstoarnă-I într-un castron şi lasă-l să se răcească.
Intre timp, încălzeşte 5ml ulei în ceaun şi lasă ouăle la prăjit până obţii jumări. Când sunt gata, scoate-le pe o farfurie. Pune într-un blender usturoiul, jumătate din cantitatea de chilly şi ceapa tocată. Mixează până obţii o pastă. Toarnă uleiul în ceaun şi amestecă pe foc timp de 1 minut pasta obţinută. Adaugă restul de chilly şi legume şi lasă încă 2 minute pe foc să se prăjească uşor.
Toarnă în ceaun şi orezul răcit şi amestecă cu legumele timp de 3 minute. Toarnă peste amestec sosul de soia, ceapa verde şi ouăle şi lasă pe foc până totul devine fierbinte. Adaugă coriandrul, asezonează cu sare, piper şi serveşte imediat.
Pilaf indonezian
Pofta buna!
Imi place