Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos
PrinteazaSupă thailandeză cu legume şi lapte de cocos din: ulei de masline, ghimbir, usturoi, lemongrass, ardei iute, lapte de cocos, legume amestecate, busuioc, frunze de coriandru, sare si piper.
- 10 ml ulei de masline
- 30 g ghimbir proaspat curatat si feliat
- 2 catei usturoi feliati
- 2 betisoare lemongrass
- 2-3 ardei iuti intregi
- 1 cutie lapte de cocos (400 ml)
- 500 g legume amestecate
- 50 g busuioc proaspat si frunze de coriandru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi căleşte 30 de secunde ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi.Adaugă laptele de cocos. Adu totul la punctul de fierbere, acoperă şi ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecând continuu.
Pune legumele în tigaie. Fierbe 2-3 minute la foc mic, amestecând tot timpul, până ce legumele se înmoaie. Ia supa cu un polonic şi toarn-o în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos
Pofta buna!
Ce bine arata supa thailandeza 🙂