Reteta zilei: Gnocchi cu supa de rosii
PrinteazaGnocchi cu supa de rosii din: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, usturoi, vin alb, rosii, busuioc, supa de pui, sare, piper, parmezan, cartofi, ou, sare si faina.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 morcov, tocat
- 1 legatura de telina, tocata
- 1 ceapa, tocata
- 3 catei de usturoi, pisat
- 1/2 cana vin alb
- 800 g roșii intregi sau taiate, cu suc
- frunze busuioc
- 2 cesti supa de pui sau de legume
- Sare și piper, dupa gust
- ricotta sau parmezan ras
Ingrediente gnocchi:
- 3-4 cartofi
- 1 ou, ușor batut
- 1 lingurita de sare
- 200 g faina
Mod de preparare:
Coaceți cartofii timp de 45 minute. Intre timp se prepara supa de rosii. Se incinge uleiul intr-o oala mare la foc mediu. Se adauga morcovul, telina, ceapa si gatiti timp de 5 minute.
Se adauga usturoiul si se mai gateste timp de un minut. Se toarna vinul și mai gatiti cateva minute.
Se incorporeaza rosiile, precum și busuioc și supa de pui. Se lasa la fiert aproximativ 45 de minute.
Strecurati legumele, condimentati cu sare si piper dupa gust.
Dup ace cartofii s-au racit, se curate de coaja, se piseaza, se adauga oul sis are.
Se amesteca bine. Adaugati 1/2 cana faina, și se amesteca.
Adaugați inca jumatate de cana faina si amestecati din nou.
Framantati bine si mai adaugati faina daca mai considerate neceesar. Aluatul trebuie sa fie moala,insa nu foarte lipicios.
Imparțiți aluatul in sferturi. Rulati fiecare bucata, iar apoi taiati bucatele potrivite.
Așezați gnocchi pe hartie de copt.
Intr-o oala potrivita adaugati apa si sare.
Cand clocoteste adaugati gnocchi si fierbeti 2 minute. Scurgeti bine.
Intre timp reincalziti supa la foc mic. Adauga gnocchi.
Serviti gnocchi cu supa de rosii, garnisind cu frunze de busuioc si ricotta sau parmezan ras.
Gnocchi cu supa de rosii
Pofta buna!
Interesanta ideea si arata foarte bine supa asta
De fapt e supa de rosii cu gnochii, dar ai zis ca suna mai interesant asa :))
Sa-mi faci si mie o supa din asta ca tare curioasa sunt ce gust are