Porumb la gratar cu unt

Printeaza

Porumb la gratar cu unt din: unt, chimion, seminte de coriandru, suc de lamaie, coaja de lamaie, boia, usturoi si coriandru.

Ingrediente:Porumb_la_gratar_cu_unt

  • 175g de unt moale
  • 1 lingură de chimion măcinat
  • 2 linguriţe de seminţe de coriandru măcinat
  • sucul şi coaja rasă de la o lămâie
  • ½ linguriţă de boia
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 pumni de coriandru proaspăt, tăiat fin

 

Mod de preparare:

Se prepară untul amestecând toate ingredientele. Se îmbracă untul în folie alimentară şi se rulează sub forma unui salam

. Se lasă să se întărească în frigider. Untul va rezista o săptămână în frigider şi o lună în congelator.

Pregătiţi grătarul şi, când s-a încins, coaceţi porumbul timp de 10 minute până se înnegreşte pe toate părţile.

Se înlătură cu grijă pănuşii şi mătasea de pe ştiuleţi şi se unge fiecare parte cu unt aromat.

Pentru a fierbe porumbul, se înlătură pănuşii şi mătasea de pe ştiuleţi şi se taie capetele.

Se fierb ştiuleţii într-o cratiţă mare cu apă sărată timp de 15-20 de minute, până se înmoaie.

Se scurg şi se ung cu untul rece.

 

Porumb la gratar cu unt

Porumb_la_gratar_cu_unt

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Porumb copt aromat

Porumb fript pe gratar

Porumb fript pe gratar din: porumb, unt, gheata. Ingrediente: 4 ştiuleţi de lapte 4 linguri unt 3 linguri gheaţă zdrobită pentru fiecare ştiulete     Mod de preparare: Curăţaţi ştiuleţii de foi şi mătase. Tăiaţi pentru fiecare câte o bucată de folie suficient de mare cât să înfăşoare ştiuletele de două ori. Puneţi folia cu […]

 

Friptura de vita cu porumb copt

Reteta zilei: Friptura de vita la gratar cu porumb copt

Friptura de vita la gratar cu porumb copt din: piper roz, seminte de fenicul, usturoi, sare, rozmarin, cimbru, piper, ulei de masline, vita, porumb copt. Poate te intereseaza si: Tocana de vita cu costita si carnati Frigarui de vita cu ardei si rosii Rosii umplute cu carne de vita la cuptor Ingrediente:  1 lingura boabe […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. De abia astept sa bag un porumb la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.