Salata de naut cu chimen si coriandru
PrinteazaSalata de naut cu chimen si coriandru din: boabe de naut, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de mere, ghimbir, ardei iute, chimen, ardei rgas, ceapa verde si patrunjel verde.
- 600 g boabe de naut fierte si scurse de apa
- 1 catel de usturoi
- 30 ml ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingurita otet de mere
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita ardei iute tocat
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Puneţi într-un castron boabele de năut, ardeiul gras tăiat, ceapa verde şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi ingredientele şi acoperiţi vasul cu folie. Puneţi-I la frigider pentru 8 ore. în alt castron amestecaţi usturoiul pisat, sarea, uleiul de măsline, oţetul, zeama de lămâie, chimenul, ardeiul iute şi ghimbirul.
Amestecaţi foarte bine aceste ingrediente şi turnaţi amestecul peste năutul scos de la rece şi împărţit în castroane individuale.
Salata de naut cu chimen si coriandru
Pofta buna!
Salata este delicioasa
Interesanta salata asta
Este foarte buna salata