Pappa al pomodoro
PrinteazaPappa al pomodoro din: cascaval pecorino, paine uscata, rosii, zeama de carne, ceapa verde, paprica, busuioc uscat, ulei de masline, piper negru, sare, masline, usturoi si busuioc.
- 50 g cascaval pecorino
- 300 g paine uscata de cozonac
- 700 g rosii conservate in suc propriu
- 2 pahare zeama de carne sau de legume
- un fir de ceapa verde
- un var de lingurita de paprica
- 1/2 lingurita de busuioc uscat
- 8 linguri ulei de masline
- piper negru macinat
- sare
pentru amestecul de condimente:
- o mana de masline
- 3 catei de usturoi
- o legatura de busuioc
Mod de preparare:
Se pregateste un amestec din masline taiate marunt si un cateul de usturoi, pisate cu telul, cu frunze de busuioc tocate. Painea taiata cuburi mari se pune intr-un castron si peste ea se toarna zeama. Ceapa si 2 catei de usturoi care au ramas se taie marunt, se prajesc in 3 lingurid e ulei la foc mediu intr-o cratita cu fundul gros, timp de 5 minute.
Se pun rosiile impreuna cu sucul si cu busuiocul uscat, se lasa 5 minute pe foc. Se adauga paine cu zeama, se micsoreaza focul, si se mai fierb 8-10 minute, amestecand. Se drege cu 2-3 linguri de ulei cu sare, paprica si cu piper proaspat macinat, se fierbe inca 5 minute.
Se pune in farfurii (supa trebuie sa fie consistenta), se adauga cate o lingura de amestec de condimente, se stropeste cu ulei de masline, se presara cu pecorino. Se serveste imediat.
Pappa al pomodoro
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cu paine uscata
O reteta foarte buna!