Pappa al pomodoro

Printeaza

Pappa al pomodoro din: cascaval pecorino, paine uscata, rosii, zeama de carne, ceapa verde, paprica, busuioc uscat, ulei de masline, piper negru, sare, masline, usturoi si busuioc.

Ingrediente:Pappa_al_pomodoro_1

  • 50 g cascaval pecorino
  • 300 g paine uscata de cozonac
  • 700 g rosii conservate in suc propriu
  • 2 pahare zeama de carne sau de legume
  • un fir de ceapa verde
  • un var de lingurita de paprica
  • 1/2 lingurita de busuioc uscat
  • 8 linguri ulei de masline
  • piper negru macinat
  • sare

pentru amestecul de condimente:

  • o mana de masline
  • 3 catei de usturoi
  • o legatura de busuioc

 

Mod de preparare:

Se pregateste un amestec din masline taiate marunt si un cateul de usturoi, pisate cu telul, cu frunze de busuioc tocate. Painea taiata cuburi mari se pune intr-un castron si peste ea se toarna zeama. Ceapa si 2 catei de usturoi care au ramas se taie marunt, se prajesc in 3 lingurid e ulei la foc mediu intr-o cratita cu fundul gros, timp de 5 minute.

Se pun rosiile impreuna cu sucul si cu busuiocul uscat, se lasa 5 minute pe foc. Se adauga paine cu zeama, se micsoreaza focul, si se mai fierb 8-10 minute, amestecand. Se drege cu 2-3 linguri de ulei cu sare, paprica si cu piper proaspat macinat, se fierbe inca 5 minute.

Se pune in farfurii (supa trebuie sa fie consistenta), se adauga cate o lingura de amestec de condimente, se stropeste cu ulei de masline, se presara cu pecorino. Se serveste imediat.

Pappa_al_pomodoro_2

Pappa al pomodoro

Pappa_al_pomodoro_3

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete cu paine uscata

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.