Salata de cartofi cu sunca

Printeaza

Salata de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, morcov, sfecla rosie, ceapa, castraveti, galbenusuri, lamai, verdeata, sare, masline si ulei.

Ingrediente:Salata_de_cartofi_cu_sunca

  • 1/2 cartofi
  • 200 g sunca
  • 1 morcov
  • 1 sfecla rosie
  • 1 ceapa
  • 3 castraveti
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lamai
  • sare
  • verdeata tocata
  • masline
  • 1 cana ulei

 

Mod de preparare:

Cartofii şi morcovul îi speli şi îi pui la fiert în apă caldă cu sare. Când sunt gata, îi scoţi, îi cureţi şi îi tai felii subţiri cât sunt calzi. Stropeşti cartofii şi morcovul cu ulei. Din 2 gălbenuşuri crude, o lingură de muştar, zeama de la jumătate de lămâie şi o cană mare de ulei faci o maioneză groasă, pe care o laşi deoparte.

Sfecla, fiartă separat, o cureţi şi o tai ca şi pe restul legumelor, apoi o pui în salatieră, după ce s-a ră­cit. Adaugi ceapa tocată mărunt, odată cu castraveţii curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii subţiri. Ames­teci bine legumele, le sărezi după gust şi adaugi peste ele şunca tăiată mărunt.

Legi amestecul cu maioneză, îl pui în salatieră, or­nezi totul cu jumătăţi de măsline şi laşi salata la rece două ore, înainte de a fi servită.

Salata de cartofi cu sunca

Salata_de_cartofi_cu_sunca

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place salata de cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.