Tartă cu ciuperci de pădure

Printeaza

Tartă cu ciuperci de pădure din: faina, unt, suc de morcovi, sare, ghebe, ceapa, gogosar si ou.

Ingrediente:Tarta_cu_ciuperci_de_padure

pentru aluat:

  • 150 g faina
  • 150 g unt

pentru compozitie:

  • 4-5 linguri suc de mrocovi
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 g ghebe
  • 2 cepe
  • 1 gogosar
  • 1 ou fiert tare

 

Mod de preparare:

Pentru aluat amesteci făina, sarea şi adaugi untul tăiat în bucăţele. Amesteci bine şi adaugi 1 lingură de suc de morcovi. Amesteci până ce compoziţia începe să se omogenizeze. Adaugi una câte una lingurile cu suc şi omoge­nizezi după fiecare. Ai grijă, în funcţie de făină s-ar putea să nu fie nevoie decât de 4 linguri.

Aduni aluatul sub forma unei bile şi îl bagi la frigider pentru o oră.între timp, pregăteşti umplutura. Căleşti ceapa şi, după ce s-a înmuiat, adaugi ghebele tăiate bucăţi mai mici. Le laşi pe foc până ce scade apa pe care şi-o lasă ciupercile. Scoţi aluatul, îl întinzi cu făcăleţul pe o masă presărată cu făină şi întinzi foaia în tavă.

Ai grijă să pătrundă în toate unghiurile tăvii. îl înţepi cu furculiţa în 9-10 locuri, pui umplutura, o nivelezi li,dai la cuptor pentru 45 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, scoţi tava, decorezi cu fâşii de gogoşar şi ou fiert şi dai din nou la cuptor. O laşi 10 minute să se aşeze, înainte de a o servi.

Tartă cu ciuperci de pădure

Tarta_cu_ciuperci_de_padure

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • retete cu ghebe
  • retete ghebe

2 comentarii

  1. tarta cu ciuperci de padure este rpeferata mea

  2. Valentina Constantin

    Foarte bine arata tarta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.