Cornulete cu merisoare

Printeaza

Cornulete cu merisoare din: merisoare, unt, zahar, vanilat, zahar, galbenusuri, faina, migdale si zahar pudra.

Ingrediente:Cornulete_cu_merisoare

  • 50 g merisoare uscate
  • 200 g unt moale
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 70 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 280 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • 100 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

merişoarele mărunt cu un cuţit. Amesteci untul cu zahărul va­nilat şi cu zahărul, apoi adaugi, pe rând, gălbenuşurile, apoi făina, amestecată înainte cu migdale­le şi frămânţi. Pui şi merişoarele, frămânţi, apoi împărţi aluatul în 3 suluri pe care le înfăşori în folie şi le dai 30 de minute la rece.

Tai fieca­re sul în circa 15 felii, dai formă de cornuleţ, le aşezi în tavă (pe hârtie de copt) şi le dai la cuptor, la foc mediu pentru 10-12 minute. Când sunt gata, le laşi să se răcească şi le presari cu zahăr pudră.

Cornulete cu merisoare

Cornulete_cu_merisoare

Poftă bună!

 

 

1 comentariu

  1. Vreau sa incerc si eu cornuletele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.