Varza umpluta cu carne de porc si orez
PrinteazaVarza umpluta cu carne de porc si orez din: varza, carne de porc, orez prefiert, morcov, cimbru uscat, ulei, ceapa, sare si piper.
- 2 verze potrivite
- 500 g carne tocata de porc
- 150 g orez prefiert
- 1 morcov
- 1 lingurita cimbru uscat
- 100 ml ulei
- 2 cepe potrivite
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi verzele de frunzele de la exterior, tăiaţi-le în două dinspre cotor spre vârf. Scoateţi miezul celor 4 jumătăţi de varză, tocaţi-l mărunt şi frecaţi-l cu sare. Amestecaţi carnea tocată cu ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt. Adăugaţi orezul, cimbrui şi varza tocată. împărţiţi amestecul de carne în 4 şi puneţi-l în cele 4 jumătăţi de varză.
Puneţi-le într-o tavă adâncă, adăugaţi 2 căni cu apă şi uleiul şi acoperiţi tava cu folie de aluminiu. Puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi verzele umplute la foc mic, circa 60 de minute. Cu 10 minute înainte de a scoate tava din cuptor, luaţi folia de aluminiu, pentru ca verzele umplute să se rumenească puţin deasupra. Serviţi varza umplută caldă.
Varza umpluta cu carne de porc si orez
Pofta buna!