Coaste de porc la cuptor
PrinteazaCoaste de porc la cuptor din: piept de porc, mustar, pasta de tomate, ulei de masline, boia, piper, sare, usturoi, smantana, patrunjel verde si sare.
- o bucata de piept de porc (de circa 1 kg – 1,5 kg)
- 3 linguri de mustar
- 2 linguri pasta de tomate
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia
- piper
- sare
- 2 catei de usturoi mici
pentru sos:
- 1 cutie smantana de 200 g
- 3 catei de usturoi pisati
- putin patrunjel verde tocat fin
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Speli carnea şi încerci să o tai în două ca pe o chiflă, dar nu de tot; îi faci un fel de buzunar. Pregăteşti o marinată din: muştar, bulion, ulei, usturoi pisat, boia şi piper. Sărezi carnea înainte, apoi o ungi cu marinata foarte bine peste tot şi în crăpătura făcută anterior. Pui carnea într-o pungă sau o folie alimentară şi laşi câteva ore (ideal peste noapte).
Scoţi carnea din pungă şi o aşezi într-o tavă cu ulei şi puţină apă. Acoperi cu folie de aluminiu şi dai carnea la cuptor cam 2 ore, pâră aproape se desprinde carnea de pe os. Ai grijă din când în când să verifici şi să adaugi puţină apă, dacă este necesar.
Serveşti carnea cu cartofi natur tăiaţi pe lung şi stropiţi cu margarină sau unt şi cu un sos pe care îl pregăteşti din ingredientele de mai sus, pe care le amesteci până formezi un sos.
Coaste de porc la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- coaste de porc la cuptor
- coaste de porc
- piept de porc
- retete coaste de porc
- retete cu coaste de porc
- coaste de porc la cuptor cu sos
- coaste de porc retete
Coastele de porc sunt preferatele mele!