Paste in sos picant
PrinteazaPaste in sos picant din: ceapa, sare, piper, usturoi, ardei iute, ulei de masline, rosii, vin rosu si paste.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute rosu
- 3 linguri ulei de masline
- 425 ml rosii (conserva)
- 5 linguri vin rosu
- 400 g paste in forma de tub
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se curata, apoi se toaca marunt. Ardeiul iute se spala, se cresteaza pe lungime si se scutura de seminte apoi se taie in inele subtiri.
Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se calesc in ulei de masline incins, intr-o tigaie de teflon
. Se scurg rosiile din conserva de sucul de prisos, apoi se toaca si se adauga in tigaie. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper, dupa gust.
Se toarna vinul rosu si se lasa sosul sa fiarba inabusit timp de circa 15 minute, la foc potrivit.
Pastele se fierb in putina apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare mare.
Se toarna sosul de rosii si vin peste tuburi si se presara deasupra putin busuioc uscat.
Paste in sos picant
Pofta buna!
Arata foarte bine pastele astea!