Tort cu nuca si crema de cafea
PrinteazaTort cu nuca si crema de cafea din: oua, zahar, nuci, faina, praf de copt, coaja de lamaie, sare, unt, zahar pudra, galbenusuri, cafea, lapte si nuci.
blat:
- 7 oua
- 250 g zahar
- 250 g nuci , alune, migdale maruntite
- 3 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurite coaja de lamaie
- un varf de cutit sare
crema:
- 350 g unt
- 300 g zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 50 ml cafea
- 150 ml lapte
- 100 g nuci maruntite
glazura:
- 100 g ciocolata alba
- 50 g unt
- 50 g nes/cafea
Mod de preparare:
Pentru prepararea blatului, separaţi albuşurile de gălbenuşuri, bateţi spumă albuşurile şi adaugati, pe rând, zahărul, nuca măcinată, făina, praful de copt, coaja de lămâie şi gălbenuşurile. Amestecaţi încontinuu pana se omogenizeaza. Transferati într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Dati la cuptor la 160C pentru 20 minute. Lăsaţi sa se raceasca, iar intre timp preparati crema. Frecaţi untul cu zahărul pudră până când obţineţi o crema pufoasă. Incorporati gălbenuşurile, cafeaua şi nucile.
Taiati blatul in 2 parti egale, intindeti crema si puneti celalalt blat. Dati la rece pana preparati glazura.
Pentru glazură, topiţi la bain-marie ciocolata, împreună cu untul şi adăugaţi nesul sau cafeaua. Amestecati pana la omogenizare, lăsaţi la răcit câteva minute, apoi întindeţ uniform peste tort. Dati din nou la frigider pentru 60 de minute înainte de a tăia.
Tort cu nuca si crema de cafea
Pofta buna!
Neeeee, parca as incerca altceva