Clătite cu carne tocată şi legume
PrinteazaClătite cu carne tocată şi legume din: oua, faina, lapte, sare, ulei, usturoi, ceapa, carne tocata mixta, bulion, supa, piper, rosii, praf de chilli, avocado, suc de lamaie si smantana.
- 2 oua
- 180 g faina
- 380 ml lapte
- 1 praf sare
- 4 linguri ulei
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa
- 500 g carne tocata mixta
- 1 lingurita bulion
- 100 ml supa
- piper
- 2 rosii
- praf de chilli
- 1 avocado copt
- 2 linguri suc de lamaie
- 120 g smantana
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu făină, lapte şi sare; se lasă să se odihnească cca 30 min. Se unge tigaia şi se coc pe rând clătite din câte un polonic de aluat, câte 3-4 min. pe ambele feţe. Se coc astfel 8 clătite care se păstrează calde. Se toacă usturoiul şi ceapa şi se călesc în ulei.
Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte până ce se fărâmiţează. Se stinge cu supă, se condimentează şi se lasă să fiarbă cca 5 min. Se spală roşiile, se taie sferturi şi se curăţă de cotoare. Se adaugă la carnea tocată şi se condimentează. Se taie în două fructul de avocado, se îndepărtează sâmburele şi se taie cuburi pulpa.
Se amestecă împreună cu sucul de lămâie şi se înglobează în amestecul de carne. Se sărează şi se piperează smântână. Se umplu clătitele cu carne şi smântână.
Clătite cu carne tocată şi legume
Pofta buna!
Arata foarte bine clatitele astea