Clătite cu carne tocată şi legume

Printeaza

Clătite cu carne tocată şi legume din: oua, faina, lapte, sare, ulei, usturoi, ceapa, carne tocata mixta, bulion, supa, piper, rosii, praf de chilli, avocado, suc de lamaie si smantana.

Ingrediente:Clatite_cu_carne_tocata_si_legume

  • 2 oua
  • 180 g faina
  • 380 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 4 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 500 g carne tocata mixta
  • 1 lingurita bulion
  • 100 ml supa
  • piper
  • 2 rosii
  • praf de chilli
  • 1 avocado copt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 120 g smantana

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu făină, lapte şi sare; se lasă să se odihnească cca 30 min. Se unge tigaia şi se coc pe rând clătite din câte un polonic de aluat, câte 3-4 min. pe ambele feţe. Se coc astfel 8 clătite care se păstrează calde. Se toacă ustu­roiul şi ceapa şi se călesc în ulei.

Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte până ce se fărâmiţează. Se stinge cu supă, se condimentează şi se lasă să fiarbă cca 5 min. Se spală roşiile, se taie sferturi şi se curăţă de cotoare. Se adaugă la carnea tocată şi se condi­mentează. Se taie în două fructul de avocado, se îndepărtează sâmburele şi se taie cuburi pulpa.

Se amestecă îm­preună cu sucul de lămâie şi se înglo­bează în amestecul de carne. Se sărea­ză şi se piperează smântână. Se umplu clătitele cu carne şi smântână.

Clătite cu carne tocată şi legume

Clatite_cu_carne_tocata_si_legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine clatitele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.