Prăjitură cu brânză si mere
PrinteazaPrăjitură cu brânză si mere din: biscuiti cu cocos, unt, mere, suc de lamaie, oua, branza dulce, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, calvados, amidon, dulceata de mere si zahar pudra.
- 200 g biscuiti cu cocos
- 150 g unt
- 5 mere de dimensiune medie
- 4 linguri suc de lamaie
- 4 oua
- 1 kg branza dulce
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa a unei jumatati de lamaie
- eventual 2 linguri Calvados
- 40 g amidon
- 4 linguri dulceata de mere
- 1 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Aşezaţi biscuiţii într-o pungă şi zdobiţi-i cu făcăleţul. Aşezaţi pesmetul într-un castron. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul. Tapetaţi o formă rotundă (0 26 cm) cu hârtie pentru copt cşi turnaţi amestecul cu pesmet. Presaţi-l cu degetele. Curăţaţi merele, tăiaţi-le în jumătate, apoi în sferturi şi îndepărtaţi seminţele.
Tăiaţi unul dintre mere felioare. Stropiţi-le imediat cu (juţin suc de lămâie. Preîncălziţi cuptorul la 170°C. Separaţi ouăle. Puneţi într-un castron gălbenuşurile cu brânza dulce, zahărul, zahărul vanilinat coaja de lămâie, restul sucului de lămâie, Calvados şi amidonul, apoi bateţi totul cu mixerul.
Aşezaţi sferturile de mere peste blatul de biscuiţi pisaţi, apoi aşezaţi crema de brânză şi uniformizaţi-o. Aşezaţi şi felioarele de mere şi coaceţi prăjitura cca. 1 oră. Incingeţi dulceaţa de mere şi ungeţi prăjitura cu ea. Lăsaţi-o să se răcească, scoateţi-o din formă şi presăraţi-o cu zahăr pudră. Ornaţi-o cu frunze de mentă.
Prăjitură cu brânză si mere
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu branza si mere